Üretilmiş kumaşların konfeksiyonlardan kırpıntı dediğimiz fazlalıkları toplanıp renk ve kalite kontrollerinden geçtikten sonra ayrıştırma yapılarak gruplandırıldığı parçalar firmamızın geri dönüşüm bölümünde parçalanıp akabinde geri dönüşüm makinesinden geçerek elyaf haline getirilir.
Bu geri dönüştürülmüş elyafların uzunlukları kısaldığı için, müşteri isteğine ve kullanım alanına göre götürücü dediğimiz bir başka elyafla harmanlanarak tesisimizde belli ayarlarda open end makine parkurundan gerekli dikkat ve hassasiyet ile geçirilerek rejenere iplik üretimi gerçekleşir.
Rejenere iplik günümüzde çorap, triko, örme ve dokuma sanayilerinde; daha yaşanabilir bir dünya için çevre dostu üretimin bilincinde olan son müşterilerin sayısı gün geçtikçe arttığından bu alanlarda rejenere iplik yani geri dönüştürülmüş iplik ihtiyacı ise artarak kullanılmaktadır.
Maalesef bir kilogram pamuk üretimi için 10800 litre tatlı su kaynakları tüketilmektedir ve küresel ısınmanın olduğu dünyamızda kullanılabilir tatlı su kaynakları azalmakta olup, suya ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır; günümüzde tüketilen tatlı su kaynaklarının büyük çoğunluğu birinci sırada tarımda kullanılmaktadır. Tesisimizde son teknoloji makine parkurlarımızla günlük ortalama 40tonluk rejenere iplik üretimimizle dünyamıza 430milyon litre tatlı su tasarrufu sağlayarak geri dönüşüm yapıyor ve her gün gelişmeleri takip ederek üretimimize devam ediyoruz.
Rejenere iplik; Geri dönüşüm ipliği veya Open-end ipliği gibi kullanımları da mevcuttur.